مواد معدنی موجود در سیب زمینی شیرین، سیب زمینی های شیرین نه تنها خوشمزه هستند بلکه غنی از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار نیز می باشند. انواع بسیاری از این سیب زمینی وجود دارد که هر یک ترکیب مختلفی از مواد مغذی دارند. این ها می توانند توسط رنگ سیب زمینی ها تشخیص داده شوند چون آنها در رنگ هایی مانند قرمز، زرد، بنفش، قهوه ای، سفید، نارنجی و… موجود هستند.
حقایق تغذیه ای سیب زمینی شیرین
سیب زمینی های شیرین،عاری از کلسترول و کم چربی هستند. ریشه ها حاوی ۳۰-۲۵ درصد از کربوهیدرات کل غده است. مقدار آب در این سیب زمینی ها حدود ۷۷%، پروتئین ۱.۶%، فیبر ۳% و کربوهیدرات ها حدود ۲۰% است.
فیبرهای رژیمی موجود در این سیب زمینی ها عبارتند از: سلولز ۳۱.۱۹ گرم در هر ۱۰۰ گرم، لیگنین ۱۶.۸۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم، پکتین ۱۵.۶۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم و همی سلولز ۱۱.۳۸ گرم در هر ۱۰۰ گرم.
مواد معدنی موجود در سیب زمینی شیرین
سدیم
سدیم، ماده ای است که در مقدار کم، مورد نیاز است. آن اساسا برای شل کردن و انقباض عضلات، حفظ تعادل آب و مواد معدنی و برای هدایت تکانه عصبی مورد نیاز است. اگر مقدار سدیم در بدن درست نباشد، می تواند باعث بروز مشکل شده و ممکن است مضر باشد.
برای حفظ تعادل، فرد باید غذاهای کم سدیم مصرف کند. از آنجا که سیب زمینی های شیرین حاوی یک مقدار کافی از سدیم هستند، بیماری هایی که توسط سطوح پایین سدیم ایجاد می شوند -مانند افت فشار خون وضعیتی– را تحت کنترل نگه می دارند.
پتاسیم
پتاسیم به وفور در سیب زمینی های شیرین یافت می شود و برای عملکرد مناسب اعصاب و عضلات ضروی است.
یک سیب زمینی شیرین با سایز متوسط حاوی ۶۹۴ میلی گرم پتاسیم است که بالاترین میزان در بین همه مواد غذایی می باشد. پتاسیم در هنگامی که از طریق رژیم غذایی مصرف شود، برای استخوان ها مفید بوده و فشار خون را نیز تحت کنترل نگه می دارد.
آهن
بدن ما برای عملکرد درست به برخی ریزمغذی ها نیاز دارد. یکی از آن ریزمغذی ها، آهن است که برای رشد و نمو بدن و تولید هموگلوبین مورد نیاز است.
آهن به مقدار کافی در سیب زمینی های شیرین وجود دارد بنابراین مصرف سیب زمینی شیرین، کمبود آهن را کاهش می دهد.
منگنز
منگنز، یک ماده معدنی حیاتی دیگر است که بدن ما نیاز دارد. سیب زمینی های شیرین، یک منبع غنی از منگنز هستند.
مهم است که بدن مان، مقدار مناسبی از منگنز داشته باشد چون کمبود آن می تواند به ناباروری، ضعف، ناهنجاری های استخوان و غیره منجر شود.
کلسیم
بدن ما به چند دلیل به کلسیم نیاز دارد. کلسیم به لخته شدن خون کمک می کند، ضربان قلب را حفظ می نماید، به انبساط و انقباض عضلات کمک می کند، هورمون ترشح می کند و دندان ها و استخوان ها راتقویت می نماید.
سیب زمینی های شیرین، منبع خوبی از کلسیم هستند و در نتیجه، می توانند مشکلات مروبط به کمبود کلسیم را از بین ببرند.
مس
بدن ما به مس برای کمک به فرایند جذب آهن نیاز دارد. آن همچنین در ترکیب با آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون عمل می کند.
سیب زمینی های شیرین به مقدار کافی مس دارند و از این رو، مصرف آنها می تواند سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد.
روی
روی یک از مواد مغذی حیاتی است که بدن ما نیاز دارد. کمبود این ماده معدنی می تواند باعث افسردگی، بی اشتهایی، روان پریشی، اسهال و غیره شود.
سیب زمینی های شیرین، مقدار متعادلی روی دارند و در نتیجه می توانند باعث تسکین این اختلالات شوند.
برگرفته از سایت مجله سلامت